1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
5 Szczypt
sól
4 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
marchew
5 Sztuk
Kapusta czerwona
2 Łyżki
majonez
0.5 Sztuki
ogórek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sałatę lodowa pokroić na paski o grubości ok.15mm. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Ogórka zeszatkowć na tarełku z drobnymi oczkami. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę również zeszatkować. Z liści kapusty czerwonej usunąć zgrubienia i także pokroić w paski jak sałatę lodową. Wszystko wymieszać ze śmietaną i majonezem. Dodać przyprawy do smaku.

Opis

pożywna

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!