1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
5 Szczypt
sól
4 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
marchew
5 Sztuk
Kapusta czerwona
2 Łyżki
majonez
0.5 Sztuki
ogórek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sałatę lodowa pokroić na paski o grubości ok.15mm. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Ogórka zeszatkowć na tarełku z drobnymi oczkami. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę również zeszatkować. Z liści kapusty czerwonej usunąć zgrubienia i także pokroić w paski jak sałatę lodową. Wszystko wymieszać ze śmietaną i majonezem. Dodać przyprawy do smaku.

Opis

pożywna

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!