0

Składniki

50 Mililitrów
sok z cytryny
2 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ogórek
1 Łyżka
śmietana
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórka i pomidory umyć, cebulę obrać i też umyć.
  2. Pomidory pokroić w półplasterki.
  3. Cebulę pokroić w piórka.
  4. Ogórka pokroić w półplasterki i skropić sokiem z cytryny.
  5. Po 5 minutach pomidory, cebulę i ogórka wrzucić do miski, dodać śmietanę i majonez, doprawić do smaku i wymieszać.

Opis

kolejna salatka

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!