Sałatka z polędwicą sopocką i makaronem
m7
Smaczna i sycąca sałatka z makaronem i szynką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Smaczna i sycąca sałatka z makaronem i szynką.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
400 g polędwica sopocka
200 g ser żółty
1 szkl. makaron świderki
1 szt. ananas
2 szt. jajko
2 łyżka majonez
Przygotowanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (al dente). Gotowy makaron odcedzić i przelać zimną wodą lub wymieszać z łyżką oliwy i pozostawić do wystygnięcia.
Polędwicę i ser żółty pokroić w kostkę. Kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu pokroić w plastry.
Wszystkie powyższe składniki wymieszać z majonezem. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.