Sałatka z pieczonymi ziemniakami i wędzoną rybą

kontakt_1
Sałatka z pieczonymi ziemniakami i wędzoną rybą

0

5 / 1

Szukasz pomysłu na prostą i pożywną kolację? Śpieszymy z pomocą! Sprawdź nasz sprawdzony przepis na sałatkę z pieczonymi ziemniakami, czerwoną cebulą, prażonymi migdałami, roszponką, rukolą i wędzonymi szprotkami.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg ziemniaki

200 g szprotki wędzone

1 szt. czerwona cebula

1 pęcz. rukola

1 pęcz. roszponka

1 pęcz. natka pietruszki

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, wykładamy na brytfankę z łyżką oliwy z oliwek.

2

Podpiekamy w piekarniku ok. 30 min w temperaturze 180 stopni.

3

Rukolę i roszponkę myjemy, wykładamy do miski razem z natką pietruszki i posiekaną cebulą.

4

Kropimy sokiem z cytryny i dodajemy siekane migdały.

5

Rumiane ziemniaki układamy na sałatę, doprawiamy solą i pieprzem.

6

Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek.

7

Na wierzchu układamy wędzone szprotki w całości.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły