0

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
200 Gramów
Wędzone szprotki
1 Sztuka
Czerwona cebula
1 Pęczek
Rukola
1 Pęczek
Roszponka
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Garść
Prażone migdały
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, wykładamy na brytfankę z łyżką oliwy z oliwek.
  2. Podpiekamy w piekarniku ok. 30 min w temperaturze 180 stopni.
  3. Rukolę i roszponkę myjemy, wykładamy do miski razem z natką pietruszki i posiekaną cebulą.
  4. Kropimy sokiem z cytryny i dodajemy siekane migdały.
  5. Rumiane ziemniaki układamy na sałatę, doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek.
  7. Na wierzchu układamy wędzone szprotki w całości.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!