Sałatka z pieczoną ciecierzycą, granatem i fetą
kontakt_2
Plan na lekką kolację? Proszę bardzo! Proponujemy Ci świeży szpinak w połączeniu z chrupiącą cieciorką i serem feta. Smak wzmocnią przyprawy, zioła i ostry keczup! Zapowiada się przepysznie.
0
2.3 / 10
Plan na lekką kolację? Proszę bardzo! Proponujemy Ci świeży szpinak w połączeniu z chrupiącą cieciorką i serem feta. Smak wzmocnią przyprawy, zioła i ostry keczup! Zapowiada się przepysznie.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g ciecierzyca
2 łyżka oliwa
4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżecz. papryka słodka mielona
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 łyżecz. kolendra mielona
0.50 łyżecz. mielony kumin
1 szczyp. sól
1 łyżka oliwa
150 g świeży szpinak
4 łyżka pestki granatu
100 g ser feta
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
Ketchup mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami i dodajemy do miski z opłukaną ciecierzycą, mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Zamarynowaną cieciorkę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut.
Po tym czasie całość mieszamy, polewamy dodatkową łyżką oliwy i pieczemy kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu podajemy na szpinaku z granatem, fetą pokrojoną w kostkę i ketchupem.