0

Składniki

7 Kilogramów
burak
1 Kilogram
papryka czerwona
2 Szklanki
ocet
1 Szklanka
olej
1.5 Szklanki
cukier
7 Sztuk
cebula
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraków.
  3. Wlać ocet, olej, dodać cukier i sól - dokładnie wymieszać wszystko w misce.
  4. Przełożyć do garnka, gotować ciągle mieszając ok. 15 min.
  5. Gorącą sałatkę wkładać do słoików.
  6. Pasteryzować 15 min.

Opis

Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!