0

Składniki

7 Kilogramów
burak
1 Kilogram
papryka czerwona
2 Szklanki
ocet
1 Szklanka
olej
1.5 Szklanki
cukier
7 Sztuk
cebula
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraków.
  3. Wlać ocet, olej, dodać cukier i sól - dokładnie wymieszać wszystko w misce.
  4. Przełożyć do garnka, gotować ciągle mieszając ok. 15 min.
  5. Gorącą sałatkę wkładać do słoików.
  6. Pasteryzować 15 min.

Opis

Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.

Podobne przepisy

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!