Sałatka z papryki i buraków

m7

Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1436
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
213
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 3
Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
7 kg burak
1 kg papryka czerwona
2 szkl. ocet
1 szkl. olej
1.50 szkl. cukier
7 szt. cebula
2 łyżka sól
Przygotowanie
Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraków.
Wlać ocet, olej, dodać cukier i sól - dokładnie wymieszać wszystko w misce.
Przełożyć do garnka, gotować ciągle mieszając ok. 15 min.
Gorącą sałatkę wkładać do słoików.
Pasteryzować 15 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1436
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
213
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.