Sałatka z papryki i buraków
m7
0
4 / 3
Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
7 kg burak
1 kg papryka czerwona
2 szkl. ocet
1 szkl. olej
1.50 szkl. cukier
7 szt. cebula
2 łyżka sól
Przygotowanie
1
Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
2
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraków.
3
Wlać ocet, olej, dodać cukier i sól - dokładnie wymieszać wszystko w misce.
4
Przełożyć do garnka, gotować ciągle mieszając ok. 15 min.
5
Gorącą sałatkę wkładać do słoików.
6
Pasteryzować 15 min.