Example thumb
0

Składniki

7 Kilogramów
burak
1 Kilogram
papryka czerwona
2 Szklanki
ocet
1 Szklanka
olej
1.5 Szklanki
cukier
7 Sztuk
cebula
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraków.
  3. Wlać ocet, olej, dodać cukier i sól - dokładnie wymieszać wszystko w misce.
  4. Przełożyć do garnka, gotować ciągle mieszając ok. 15 min.
  5. Gorącą sałatkę wkładać do słoików.
  6. Pasteryzować 15 min.

Opis

Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!