0

Składniki

7 Kilogramów
burak
1 Kilogram
papryka czerwona
2 Szklanki
ocet
1 Szklanka
olej
1.5 Szklanki
cukier
7 Sztuk
cebula
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraków.
  3. Wlać ocet, olej, dodać cukier i sól - dokładnie wymieszać wszystko w misce.
  4. Przełożyć do garnka, gotować ciągle mieszając ok. 15 min.
  5. Gorącą sałatkę wkładać do słoików.
  6. Pasteryzować 15 min.

Opis

Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!