0

Składniki

7 Kilogramów
burak
1 Kilogram
papryka czerwona
2 Szklanki
ocet
1 Szklanka
olej
1.5 Szklanki
cukier
7 Sztuk
cebula
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraków.
  3. Wlać ocet, olej, dodać cukier i sól - dokładnie wymieszać wszystko w misce.
  4. Przełożyć do garnka, gotować ciągle mieszając ok. 15 min.
  5. Gorącą sałatkę wkładać do słoików.
  6. Pasteryzować 15 min.

Opis

Sałatka świetnie sprawdza się do zimowych obiadów.

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!