Sałatka z panierowanym oscypkiem
dorota_sordyl
Sałatka idealnie zaspokoi głód, nawet największego niejadka. Zaskocz swoich gości niebanalnym smakiem.
0
0 / 0
Sałatka idealnie zaspokoi głód, nawet największego niejadka. Zaskocz swoich gości niebanalnym smakiem.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
6 łyżeczka sok pomarańczowy tymbark
4 łyżeczka tymbark mus 100% owoców truskawka jabłko banan marchew
0.50 szkl. lubella corn flakes pełne ziarno
1 szt. oscypek
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 pęcz. rukola
1 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. pomidor
0.25 szt. granat
0.50 szt. cebula czerwona
0.20 opak. żurawina łowicz
Przygotowanie
Dresing: Wymieszać sok z musem owocowym do uzyskania jednolitej konsystencji.
Roztrzepać żółtko. Płatki kukurydzane rozdrobnić. Oscypka pokroić na plasterki ok. 2 cm. Każdy plasterek pokryć roztrzepanym żółtkiem i panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Wstawić na 5 minut do zamrażalnika. Tak przygotowane kawałki piec na grillu (z każdej strony po kilka minut, aż się zrumienią). W międzyczasie przygotować sałatkę.
Owoc granatu pokroić na ćwiartki i wyłuskać nasiona. Rukolę umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu. Na wierzchu ułóżyć pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka i pokrojoną w piórka cebule. Posypać całość pestkami owocu granata. Na środku talerza umieścić żurawinę.
Upieczonego oscypka ułożyć na przygotowanej sałatce. Całość polać dresingiem. Podać od razu.