Sałatka z panierowanym oscypkiem

dorota_sordyl
Sałatka z panierowanym oscypkiem

0

0 / 0

Sałatka idealnie zaspokoi głód, nawet największego niejadka. Zaskocz swoich gości niebanalnym smakiem.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

6 łyżeczka sok pomarańczowy tymbark

4 łyżeczka tymbark mus 100% owoców truskawka jabłko banan marchew

0.50 szkl. lubella corn flakes pełne ziarno

1 szt. oscypek

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 pęcz. rukola

1 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. pomidor

0.25 szt. granat

0.50 szt. cebula czerwona

0.20 opak. żurawina łowicz

Przygotowanie


1

Dresing: Wymieszać sok z musem owocowym do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Roztrzepać żółtko. Płatki kukurydzane rozdrobnić. Oscypka pokroić na plasterki ok. 2 cm. Każdy plasterek pokryć roztrzepanym żółtkiem i panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Wstawić na 5 minut do zamrażalnika. Tak przygotowane kawałki piec na grillu (z każdej strony po kilka minut, aż się zrumienią). W międzyczasie przygotować sałatkę.

3

Owoc granatu pokroić na ćwiartki i wyłuskać nasiona. Rukolę umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu. Na wierzchu ułóżyć pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka i pokrojoną w piórka cebule. Posypać całość pestkami owocu granata. Na środku talerza umieścić żurawinę.

4

Upieczonego oscypka ułożyć na przygotowanej sałatce. Całość polać dresingiem. Podać od razu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły