Sałatka z oregano

m7

Sałatka ze świeżym oregano to doskonały wybór dla osób ceniących zdrowe i lekkie posiłki. W połączeniu z roszponką, ogórkiem, mandarynką i serem feta jest orzeźwiająca i wyjątkowo smaczna. Doskonale smakuje samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa. To idealna propozycja na lunch, kolację lub jako dodatek do dań głównych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
804
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka ze świeżym oregano to doskonały wybór dla osób ceniących zdrowe i lekkie posiłki. W połączeniu z roszponką, ogórkiem, mandarynką i serem feta jest orzeźwiająca i wyjątkowo smaczna. Doskonale smakuje samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa. To idealna propozycja na lunch, kolację lub jako dodatek do dań głównych.
10
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
30 g świeże oregano
30 g rukola
30 szt. roszponka
0.50 szt. ogórek
1 szt. mandarynka
50 g ser feta
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżka pestki dyni
Przygotowanie
Umyj wszystkie warzywa i liście sałat.
Ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Mandarynkę obierz i podziel na cząstki.
W misce ułóż na spodzie oregano, rukolę i roszponkę.
Dodaj ogórka, mandarynkę, pestki dyni i pokruszoną fetę.
Całość dopraw solą i pieprzem.
Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Podawaj z grzanką z pieczywa, najlepiej lekko podpieczonego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
804
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.