0

Składniki

200 Mililitrów
jogurt naturalny
2 Łyżeczki
oregano
1 Sztuka
Fasola czerwona
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ogórek
4 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
majonez
7 Łyżek
ser żółty
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw przyszykować sos: jogurt wymieszać z majonezem dodając czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, sól, pieprz i cukier. Następnie poszatkować kapustę dodać pokrojonego w trójkąciki ogórka oraz starty na tartce ser żółty.
  2. Dodać odcedzoną czerwoną fasolkę z puszki.
  3. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę doprawić do smaku np. przyprawą do kurczaka i podsmażyć na oleju.
  4. wszystko razem wymieszać i polać wcześniej przygotowanym sosem.

Opis

od kiedy ją po raz pierwszy zrobiłam teraz cały czas gości na moim stole

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!