Sałatka z oregano
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z oregano](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973588470.jpeg&w=3840&q=75)
od kiedy ją po raz pierwszy zrobiłam teraz cały czas gości na moim stole
0
0 / 0
od kiedy ją po raz pierwszy zrobiłam teraz cały czas gości na moim stole
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 jogurt naturalny
2 łyżecz. oregano
1 szt. fasola czerwona
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. ogórek
4 szt. ząbek czosnku
4 łyżka majonez
7 łyżka ser żółty
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
Najpierw przyszykować sos: jogurt wymieszać z majonezem dodając czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, sól, pieprz i cukier. Następnie poszatkować kapustę dodać pokrojonego w trójkąciki ogórka oraz starty na tartce ser żółty.
Dodać odcedzoną czerwoną fasolkę z puszki.
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę doprawić do smaku np. przyprawą do kurczaka i podsmażyć na oleju.
wszystko razem wymieszać i polać wcześniej przygotowanym sosem.