Sałatka z oregano
m7
od kiedy ją po raz pierwszy zrobiłam teraz cały czas gości na moim stole
Wartości odżywcze na porcję
Energia
804
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
od kiedy ją po raz pierwszy zrobiłam teraz cały czas gości na moim stole
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 jogurt naturalny
2 łyżecz. oregano
1 szt. fasola czerwona
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. ogórek
4 szt. ząbek czosnku
4 łyżka majonez
7 łyżka ser żółty
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
Najpierw przyszykować sos: jogurt wymieszać z majonezem dodając czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, sól, pieprz i cukier. Następnie poszatkować kapustę dodać pokrojonego w trójkąciki ogórka oraz starty na tartce ser żółty.
Dodać odcedzoną czerwoną fasolkę z puszki.
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę doprawić do smaku np. przyprawą do kurczaka i podsmażyć na oleju.
wszystko razem wymieszać i polać wcześniej przygotowanym sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
804
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.