0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
1 Szczypta
pieprz ziołowy
1.5 Łyżeczki
sól
0.3 Szklanki
ocet
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
marchew
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Solimy 1 łyżeczką soli, odstawiamy na 3h i odciskamy z wody. Oczyszczoną marchewkę i paprykę trzemy nad dużych oczkach. Cukier z octem, solą i pieprzem mieszamy w drugim naczyniu do momentu, gdy cukier się rozpuści. Zalewamy połączone ogórki z papryką i marchewką i dokładnie mieszamy. Nakładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy.

Opis

wekujemy i mamy na długie tygodnie

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!