0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
1 Szczypta
pieprz ziołowy
1.5 Łyżeczki
sól
0.3 Szklanki
ocet
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
marchew
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Solimy 1 łyżeczką soli, odstawiamy na 3h i odciskamy z wody. Oczyszczoną marchewkę i paprykę trzemy nad dużych oczkach. Cukier z octem, solą i pieprzem mieszamy w drugim naczyniu do momentu, gdy cukier się rozpuści. Zalewamy połączone ogórki z papryką i marchewką i dokładnie mieszamy. Nakładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy.

Opis

wekujemy i mamy na długie tygodnie

Podobne przepisy

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!