0

Składniki

3 Kilogramy
ogórek
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
pieprz
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
3 Szklanki
woda
3 Sztuki
cebula
10 Sztuk
ząbek czosnku
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. obrane ogórki pokroić w plastry posolić,odstawić na 2 godziny aż puszczą sok.Sok odlać
  2. cebulę,pokroić w pół plasterki,czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę,dodać do ogórków,dosypać paprykę i pieprz wymieszać.
  3. Składniki na zalewę zagotować, zalać nią ogórki.
  4. Słoiki zakręcić, gotować od zawrzenia wody (5 min)

Opis

do spiżarni

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!