0

Składniki

3 Kilogramy
ogórek
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
pieprz
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
3 Szklanki
woda
3 Sztuki
cebula
10 Sztuk
ząbek czosnku
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. obrane ogórki pokroić w plastry posolić,odstawić na 2 godziny aż puszczą sok.Sok odlać
  2. cebulę,pokroić w pół plasterki,czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę,dodać do ogórków,dosypać paprykę i pieprz wymieszać.
  3. Składniki na zalewę zagotować, zalać nią ogórki.
  4. Słoiki zakręcić, gotować od zawrzenia wody (5 min)

Opis

do spiżarni

Podobne przepisy

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!