0

Składniki

3 Kilogramy
ogórek
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
pieprz
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
3 Szklanki
woda
3 Sztuki
cebula
10 Sztuk
ząbek czosnku
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. obrane ogórki pokroić w plastry posolić,odstawić na 2 godziny aż puszczą sok.Sok odlać
  2. cebulę,pokroić w pół plasterki,czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę,dodać do ogórków,dosypać paprykę i pieprz wymieszać.
  3. Składniki na zalewę zagotować, zalać nią ogórki.
  4. Słoiki zakręcić, gotować od zawrzenia wody (5 min)

Opis

do spiżarni

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!