Sałatka z ogórków mojej Iwonki

m7
Sałatka z ogórków mojej Iwonki

0

0 / 0

Wyśmienita sałatka do obiadu

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

45 dek. cukier

4 kg ogórki

1 l woda

0.50 l ocet

2 szt. marchew

4 szt. cebula

1 szt. czosnek

1 szt. koper ogrodowy

4 szt. ziele angielskie

2 łyżka sól

2 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Ogórki umyć , marchew obrać i poszatkować razem do dużej miski . Dodać pokrojoną w piórka cebulę i czosnek pokrojony w kostkę, dodać pokrojony koper . Zrobić zalewę z wody, octu, cukru, soli, musztardy i ziela zagotować i wystudzić . Gotową zalewą zalać ogórki i zostawić na 2 godziny od czasu do czasu przemieszać . Wkładać po półlitrowych słoików pasteryzować ok 30 min. Ja wkładam do piekarnika nagrzanego do 250 st. wszystkie słoiki i piekę 20 min. Wychodzi ok 12 słoików.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły