Sałatka z ogórków mojej Iwonki
m7
0
0 / 0
Wyśmienita sałatka do obiadu
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
45 dek. cukier
4 kg ogórki
1 l woda
0.50 l ocet
2 szt. marchew
4 szt. cebula
1 szt. czosnek
1 szt. koper ogrodowy
4 szt. ziele angielskie
2 łyżka sól
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Ogórki umyć , marchew obrać i poszatkować razem do dużej miski . Dodać pokrojoną w piórka cebulę i czosnek pokrojony w kostkę, dodać pokrojony koper . Zrobić zalewę z wody, octu, cukru, soli, musztardy i ziela zagotować i wystudzić . Gotową zalewą zalać ogórki i zostawić na 2 godziny od czasu do czasu przemieszać . Wkładać po półlitrowych słoików pasteryzować ok 30 min. Ja wkładam do piekarnika nagrzanego do 250 st. wszystkie słoiki i piekę 20 min. Wychodzi ok 12 słoików.