0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
4 Łyżeczki
sól
0.5 Szklanki
ocet
1 Szklanka
woda
0.25 Szklanki
olej słonecznikowy
0.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
cebula
5 Sztuk
marchew
5 Sztuk
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki zetrzeć na tarce jak na mizerię, posolić
  2. Marchew zetrzeć na tarce,
  3. czosnek zmiażdżyć, cebulę pokroić w drobną kostkę ,posolić.
  4. Po 1 godzinie odcedzić ogórki i cebulę,
  5. wszystko razem wymieszać.
  6. Zagotować z zalewie.
  7. Nakładać do słoików i pasteryzować kilka minut.
  8. Zalewa:
  9. Wymieszać ocet,wodę olej i cukier, zagotować.

Opis

świetna do obiadu, przetwory na zimę

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!