0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
4 Łyżeczki
sól
0.5 Szklanki
ocet
1 Szklanka
woda
0.25 Szklanki
olej słonecznikowy
0.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
cebula
5 Sztuk
marchew
5 Sztuk
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki zetrzeć na tarce jak na mizerię, posolić
  2. Marchew zetrzeć na tarce,
  3. czosnek zmiażdżyć, cebulę pokroić w drobną kostkę ,posolić.
  4. Po 1 godzinie odcedzić ogórki i cebulę,
  5. wszystko razem wymieszać.
  6. Zagotować z zalewie.
  7. Nakładać do słoików i pasteryzować kilka minut.
  8. Zalewa:
  9. Wymieszać ocet,wodę olej i cukier, zagotować.

Opis

świetna do obiadu, przetwory na zimę

Podobne przepisy

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!