Sałatka z ogórków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z ogórków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3135-1702057673197.jpeg&w=3840&q=75)
Super sałatka do kanapek z wędliną i jako surówka do obiadu.
0
0 / 0
Super sałatka do kanapek z wędliną i jako surówka do obiadu.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2.50 kg ogórek
1 łyżecz. curry
1 łyżecz. gorczyca
1 szkl. cukier
1 szkl. woda
2 szt. cebula
1 łyżka musztarda
2 łyżka sól
0.50 szkl. ocet
Przygotowanie
1
Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
3
Ogórki i cebulę wrzucić do miski.
4
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotować zalewę.
5
Gorącą zalewą zalać ogórki z cebulą, dodać gorczycę i musztardę, wymieszać i odstawić na 4-5 godzin.
6
Po tym czasie ogórki przełożyć do słoików ciasno upychając, zalać powstałą zalewą.
7
Zamknąć słoiki i przechowywać w lodówce nawet do 3 tygodni.