Sałatka z ogórków

m7
Sałatka z ogórków

0

0 / 0

Super sałatka do kanapek z wędliną i jako surówka do obiadu.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2.50 kg ogórek

1 łyżecz. curry

1 łyżecz. gorczyca

1 szkl. cukier

1 szkl. woda

2 szt. cebula

1 łyżka musztarda

2 łyżka sól

0.50 szkl. ocet

Przygotowanie


1

Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki.

2

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

3

Ogórki i cebulę wrzucić do miski.

4

Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotować zalewę.

5

Gorącą zalewą zalać ogórki z cebulą, dodać gorczycę i musztardę, wymieszać i odstawić na 4-5 godzin.

6

Po tym czasie ogórki przełożyć do słoików ciasno upychając, zalać powstałą zalewą.

7

Zamknąć słoiki i przechowywać w lodówce nawet do 3 tygodni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1400

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

290

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły