Sałatka z mozzarellą, awokado i pestkami
lubella
Jest szybka i łatwa w przygotowaniu oraz smakuje naprawdę wybornie. Mowa o sałatce z pełnoziarnistymi świdrami, awokado, mozzarellą oraz pestkami dyni i słonecznika. Nieważna jest okazja i pora dnia, ta sałatka pasuje po prostu do wszystkiego!
0
1 / 1
Jest szybka i łatwa w przygotowaniu oraz smakuje naprawdę wybornie. Mowa o sałatce z pełnoziarnistymi świdrami, awokado, mozzarellą oraz pestkami dyni i słonecznika. Nieważna jest okazja i pora dnia, ta sałatka pasuje po prostu do wszystkiego!
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pełne ziarno świdry
125 g mozarella
1 szt. awokado
2 łyżka pestki dyni
2 łyżka pestki słonecznika
1 szt. papryczka chilli
1 pęcz. bazylia
3 łyżka oliwa
1 łyżeczka musztarda
1 łyżeczka ocet winny
1 łyżeczka mielona papryka
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudź. Mozzarellę i obrane awokado pokrój w kostkę.
Oliwę z musztardą, octem i papryką przełóż do słoiczka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj.
Ugotowany makaron wymieszaj z mozzarellą, awokado i pokrojoną w plasterki papryczką chilli Polej dressingiem. Udekoruj listkami bazylii i posyp pestkami