Sałatka z mozzarellą, awokado i pestkami

lubella
Sałatka z mozzarellą, awokado i pestkami

1

1 / 1

Jest szybka i łatwa w przygotowaniu oraz smakuje naprawdę wybornie. Mowa o sałatce z pełnoziarnistymi świdrami, awokado, mozzarellą oraz pestkami dyni i słonecznika. Nieważna jest okazja i pora dnia, ta sałatka pasuje po prostu do wszystkiego!

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pełne ziarno świdry

125 g mozarella

1 szt. awokado

2 łyżka pestki dyni

2 łyżka pestki słonecznika

1 szt. papryczka chilli

1 pęcz. bazylia

3 łyżka oliwa

1 łyżecz. musztarda

1 łyżecz. ocet winny

1 łyżecz. mielona papryka

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudź. Mozzarellę i obrane awokado pokrój w kostkę.

2

Oliwę z musztardą, octem i papryką przełóż do słoiczka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj.

3

Ugotowany makaron wymieszaj z mozzarellą, awokado i pokrojoną w plasterki papryczką chilli Polej dressingiem. Udekoruj listkami bazylii i posyp pestkami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

968

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły