1

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
1 Szczypta
sól
7 Sztuk
ziemniaki
5 Sztuk
ogórek konserwowy
0.5 Sztuki
papryka żółta
0.5 Sztuki
papryka czerwona
6 Sztuk
Plaster boczku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotować w obierkach, wystudzić i pokroić w kostkę. Boczek, cebulę i czosnek pokroić na małą kostkę i smażyć na patelni do zrumienienia się cebuli.Obie papryki, ogórki i natkę drobno posiekać.
  2. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać, doprawić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Podawać z gotowaną lub pieczoną kiełbasą. Lub kurczakiem z grilla.

Opis

Prosta i nie droga sałatka letnia. Młode ziemniaki można dodawać ze skórką jeśli ktoś lubi. Można też wzbogacić ją majonezem, choć nie jest to konieczne ponieważ całą sałatkę natłuszcza boczek z cebulką.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!