1

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
1 Szczypta
sól
7 Sztuk
ziemniaki
5 Sztuk
ogórek konserwowy
0.5 Sztuki
papryka żółta
0.5 Sztuki
papryka czerwona
6 Sztuk
Plaster boczku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotować w obierkach, wystudzić i pokroić w kostkę. Boczek, cebulę i czosnek pokroić na małą kostkę i smażyć na patelni do zrumienienia się cebuli.Obie papryki, ogórki i natkę drobno posiekać.
  2. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać, doprawić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Podawać z gotowaną lub pieczoną kiełbasą. Lub kurczakiem z grilla.

Opis

Prosta i nie droga sałatka letnia. Młode ziemniaki można dodawać ze skórką jeśli ktoś lubi. Można też wzbogacić ją majonezem, choć nie jest to konieczne ponieważ całą sałatkę natłuszcza boczek z cebulką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!