0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
kapusta biała
3 Sztuki
marchew
3 Łyżki
majonez
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapuste drobno szatkujemy i zasalamy ok 1 łyżeczką soli. mierszamy i odstawiamy na ok pół godziny.
  2. marchewke ucieramy na grubym tarleku, cebule kroimy w drobą kostke.
  3. Odlewamy wode z kapusty (nie wyciskamy!), dodajemy marchewke i cebule oraz dużą ilosc pieprzu, dosalamy i mieszamy ze smietaną i majonezem.

Opis

moja ulubiona surowka do obiadu, ktora jest bardzo zdrowa:)

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!