0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
kapusta biała
3 Sztuki
marchew
3 Łyżki
majonez
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapuste drobno szatkujemy i zasalamy ok 1 łyżeczką soli. mierszamy i odstawiamy na ok pół godziny.
  2. marchewke ucieramy na grubym tarleku, cebule kroimy w drobą kostke.
  3. Odlewamy wode z kapusty (nie wyciskamy!), dodajemy marchewke i cebule oraz dużą ilosc pieprzu, dosalamy i mieszamy ze smietaną i majonezem.

Opis

moja ulubiona surowka do obiadu, ktora jest bardzo zdrowa:)

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!