0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
kapusta biała
3 Sztuki
marchew
3 Łyżki
majonez
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapuste drobno szatkujemy i zasalamy ok 1 łyżeczką soli. mierszamy i odstawiamy na ok pół godziny.
  2. marchewke ucieramy na grubym tarleku, cebule kroimy w drobą kostke.
  3. Odlewamy wode z kapusty (nie wyciskamy!), dodajemy marchewke i cebule oraz dużą ilosc pieprzu, dosalamy i mieszamy ze smietaną i majonezem.

Opis

moja ulubiona surowka do obiadu, ktora jest bardzo zdrowa:)

Podobne przepisy

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!