Sałatka z makaronu ryżowego

m7
Sałatka z makaronu ryżowego

1

0 / 0

Oryginalny przepis, o efektownym wyglądzie, zaintryguje nawet najbardziej wybrednego gościa

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

200 g makaron lubella jajeczna ryż

1 szt. papryka czerwona

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. por

1 szt. rzodkiewka

1 szt. ogórek świeży

2 łyżka majonez

20 dag. ser żółty

20 dag. polędwica drobiowa

Przygotowanie


1

Makaron ugotować w/g przepisu.

2

Paprykę, ser, rzodkiewkę, pora, ogórka i polędwice pokroić w kostkę.

3

Dodać kukurydze, groszek i majonez i dokładnie wymieszać.

4

Doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

205

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły