Example thumb
1

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
250 Gramów
Makaron farfalle
80 Gramów
pieczarki
20 Gramów
czosnek
50 Gramów
Ogórki korniszony
50 Gramów
Cebulka marynowana
50 Gramów
majonez
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować według zaleceń.
  2. Pieczarki, ogórki i czosnek pociąć w plasterki, dodać marynowaną cebulę i posiekaną pietruszkę.
  3. Następnie śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem dodać pokrojone warzywa i ugotowany makaron.
  4. Całość wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 30-40 min.
  5. Podawać schłodzone skropione oliwą z oliwek

Opis

Sałatka dla osób przedkładających zdrowe potrawy nad mięsne uczty. Pieczarki, cebulka i czosnek nadają jej wyrazisty i niepowtarzalny smak.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!