Sałatka z makaronu farfalle z piklami i kwaśną śmietaną

m7
Sałatka z makaronu farfalle z piklami i kwaśną śmietaną

1

0 / 0

Sałatka dla osób przedkładających zdrowe potrawy nad mięsne uczty. Pieczarki, cebulka i czosnek nadają jej wyrazisty i niepowtarzalny smak.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

250 g makaron farfalle

80 g pieczarki

20 g czosnek

50 g ogórki korniszony

50 g cebulka marynowana

50 g majonez

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według zaleceń.

2

Pieczarki, ogórki i czosnek pociąć w plasterki, dodać marynowaną cebulę i posiekaną pietruszkę.

3

Następnie śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem dodać pokrojone warzywa i ugotowany makaron.

4

Całość wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 30-40 min.

5

Podawać schłodzone skropione oliwą z oliwek

Wartości odżywcze na porcję


Energia

415

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły