1

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
250 Gramów
Makaron farfalle
80 Gramów
pieczarki
20 Gramów
czosnek
50 Gramów
Ogórki korniszony
50 Gramów
Cebulka marynowana
50 Gramów
majonez
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować według zaleceń.
  2. Pieczarki, ogórki i czosnek pociąć w plasterki, dodać marynowaną cebulę i posiekaną pietruszkę.
  3. Następnie śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem dodać pokrojone warzywa i ugotowany makaron.
  4. Całość wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 30-40 min.
  5. Podawać schłodzone skropione oliwą z oliwek

Opis

Sałatka dla osób przedkładających zdrowe potrawy nad mięsne uczty. Pieczarki, cebulka i czosnek nadają jej wyrazisty i niepowtarzalny smak.

Podobne przepisy

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Spaghetti z czosnkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z czosnkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!