Sałatka z makaronu farfalle z piklami i kwaśną śmietaną
m7
Sałatka dla osób przedkładających zdrowe potrawy nad mięsne uczty. Pieczarki, cebulka i czosnek nadają jej wyrazisty i niepowtarzalny smak.
1
0 / 0
Sałatka dla osób przedkładających zdrowe potrawy nad mięsne uczty. Pieczarki, cebulka i czosnek nadają jej wyrazisty i niepowtarzalny smak.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
250 g makaron farfalle
80 g pieczarki
20 g czosnek
50 g ogórki korniszony
50 g cebulka marynowana
50 g majonez
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron ugotować według zaleceń.
Pieczarki, ogórki i czosnek pociąć w plasterki, dodać marynowaną cebulę i posiekaną pietruszkę.
Następnie śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem dodać pokrojone warzywa i ugotowany makaron.
Całość wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 30-40 min.
Podawać schłodzone skropione oliwą z oliwek