Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami
lubella
Sprawdź niezwykle smaczny przepis na sałatkę z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami (w skład wchodzą m.in.: rzodkiewki, młody szczaw oraz szczypiorek). Poznawaj wiosenne potrawy razem z nami!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
871
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Sprawdź niezwykle smaczny przepis na sałatkę z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami (w skład wchodzą m.in.: rzodkiewki, młody szczaw oraz szczypiorek). Poznawaj wiosenne potrawy razem z nami!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella uszka
4 szt. filet z wędzonego pstrąga
1 pęcz. rzodkiewki
1 pęcz. młody szczaw liście
1 pęcz. koperek
1 pęcz. szczypiorek
2 szt. jaja l
2 łyżka musztarda francuska
2 łyżka miód
2 łyżka ocet
100 olej rzepakowy
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Następnie dodaj do niego odrobinę oliwy i wystudź.
Jajka gotuj przez 8 minut, a potem ostudź je i obierz.
W dużej misce wymieszaj musztardę z miodem, dodaj do nich ocet i oliwę (lej cienkim strumyczkiem). Następnie dopraw solą i pieprzem.
Do powstałego w ten sposób sosu dodaj szczaw, kawałki pstrąga i całość delikatnie wymieszaj.
Z tak przygotowanym pstrągiem wymieszaj makaron.
Rzodkiewki pokrój w cieniutkie plasterki.
Posiekaj drobno szczypiorek i koperek.
Udekoruj sałatkę ćwiartkami jajek, posyp plasterkami rzodkiewek i siekanymi ziołami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
871
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.