1

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron Lubella uszka
4 Sztuki
filet z wędzonego pstrąga
1 Pęczek
Rzodkiewki
1 Pęczek
młody szczaw liście
1 Pęczek
koperek
1 Pęczek
szczypiorek
2 Sztuki
jajka
2 Łyżki
Musztarda francuska
2 Łyżki
miód
2 Łyżki
ocet
100 Mililitrów
Olej rzepakowy
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Następnie dodaj do niego odrobinę oliwy i wystudź.
  3. Jajka gotuj przez 8 minut, a potem ostudź je i obierz.
  4. W dużej misce wymieszaj musztardę z miodem, dodaj do nich ocet i oliwę (lej cienkim strumyczkiem). Następnie dopraw solą i pieprzem.
  5. Do powstałego w ten sposób sosu dodaj szczaw, kawałki pstrąga i całość delikatnie wymieszaj.
  6. Z tak przygotowanym pstrągiem wymieszaj makaron.
  7. Rzodkiewki pokrój w cieniutkie plasterki.
  8. Posiekaj drobno szczypiorek i koperek.
  9. Udekoruj sałatkę ćwiartkami jajek, posyp plasterkami rzodkiewek i siekanymi ziołami.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!