Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami

lubella
Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sprawdź niezwykle smaczny przepis na sałatkę z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami (w skład wchodzą m.in.: rzodkiewki, młody szczaw oraz szczypiorek). Poznawaj wiosenne potrawy razem z nami!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella uszka

4 szt. filet z wędzonego pstrąga

1 pęcz. rzodkiewki

1 pęcz. młody szczaw liście

1 pęcz. koperek

1 pęcz. szczypiorek

2 szt. jaja l

2 łyżka musztarda francuska

2 łyżka miód

2 łyżka ocet

100 olej rzepakowy

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 1

Następnie dodaj do niego odrobinę oliwy i wystudź.

Krok 2

Jajka gotuj przez 8 minut, a potem ostudź je i obierz.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj musztardę z miodem, dodaj do nich ocet i oliwę (lej cienkim strumyczkiem). Następnie dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Do powstałego w ten sposób sosu dodaj szczaw, kawałki pstrąga i całość delikatnie wymieszaj.

Krok 5

Z tak przygotowanym pstrągiem wymieszaj makaron.

Krok 6

Rzodkiewki pokrój w cieniutkie plasterki.

Krok 7

Posiekaj drobno szczypiorek i koperek.

Krok 8

Udekoruj sałatkę ćwiartkami jajek, posyp plasterkami rzodkiewek i siekanymi ziołami.

Krok 9

Wartości odżywcze na porcję


Energia

871

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły