Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami

lubella
Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami

1

0 / 0

Sprawdź niezwykle smaczny przepis na sałatkę z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami (w skład wchodzą m.in.: rzodkiewki, młody szczaw oraz szczypiorek). Poznawaj wiosenne potrawy razem z nami!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella uszka

4 szt. filet z wędzonego pstrąga

1 pęcz. rzodkiewki

1 pęcz. młody szczaw liście

1 pęcz. koperek

1 pęcz. szczypiorek

2 szt. jaja l

2 łyżka musztarda francuska

2 łyżka miód

2 łyżka ocet

100 olej rzepakowy

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu.

2

Następnie dodaj do niego odrobinę oliwy i wystudź.

3

Jajka gotuj przez 8 minut, a potem ostudź je i obierz.

4

W dużej misce wymieszaj musztardę z miodem, dodaj do nich ocet i oliwę (lej cienkim strumyczkiem). Następnie dopraw solą i pieprzem.

5

Do powstałego w ten sposób sosu dodaj szczaw, kawałki pstrąga i całość delikatnie wymieszaj.

6

Z tak przygotowanym pstrągiem wymieszaj makaron.

7

Rzodkiewki pokrój w cieniutkie plasterki.

8

Posiekaj drobno szczypiorek i koperek.

9

Udekoruj sałatkę ćwiartkami jajek, posyp plasterkami rzodkiewek i siekanymi ziołami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

871

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły