1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella uszka
50 Gramów
Szpinak młody
50 Gramów
rodzynki
5 Sztuk
ogórek konserwowy
1 Sztuka
sok z cytryny
200 Gramów
Szprotki wędzone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą.
  2. Szprotki czyścimy z główek i ogonków, następnie mieszamy delikatnie z makaronem, szpinakiem, rodzynkami i ogórkami pokrojonymi w kosteczkę.
  3. Doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!