Sałatka z makaronem uszka i wędzonymi szprotkami

lubella
Sałatka z makaronem uszka i wędzonymi szprotkami

1

0 / 0

Są źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3, białka, wapnia oraz witamin (B12 i D). Szprotki, bo o nich mowa, to świetny dodatek do potraw makaronowych. Jedną z nich jest sałatka z makaronem typu uszka z wykorzystaniem tej wędzonej ryby - smacznie i fit!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella uszka

50 g szpinak młody

50 g rodzynki

5 szt. ogórek konserwowy

1 szt. sok z cytryny

200 g szprotki wędzone

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą.

2

Szprotki czyścimy z główek i ogonków, następnie mieszamy delikatnie z makaronem, szpinakiem, rodzynkami i ogórkami pokrojonymi w kosteczkę.

3

Doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły