Sałatka z makaronem uszka i wędzonymi szprotkami
lubella
1
0 / 0
0
Są źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3, białka, wapnia oraz witamin (B12 i D). Szprotki, bo o nich mowa, to świetny dodatek do potraw makaronowych. Jedną z nich jest sałatka z makaronem typu uszka z wykorzystaniem tej wędzonej ryby - smacznie i fit!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella uszka
50 g szpinak młody
50 g rodzynki
5 szt. ogórek konserwowy
1 szt. sok z cytryny
200 g szprotki wędzone
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą.
2
Szprotki czyścimy z główek i ogonków, następnie mieszamy delikatnie z makaronem, szpinakiem, rodzynkami i ogórkami pokrojonymi w kosteczkę.
3
Doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.