Sałatka z makaronem świderki i oscypkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Sałatka z makaronem świderki i oscypkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8242-1702058032829.jpeg&w=3840&q=75)
Mamy dla Ciebie pomysł na drugie śniadanie albo kolację! Słodko-słona sałatka makaronowa to sycący, ale i zdrowy posiłek, w którym połączysz aromat oscypka i żurawiny z rukolą oraz sosem na bazie miodu i cytryny. To idealna, lekka przekąska pomiędzy posiłkami!
3
4.1 / 7
Mamy dla Ciebie pomysł na drugie śniadanie albo kolację! Słodko-słona sałatka makaronowa to sycący, ale i zdrowy posiłek, w którym połączysz aromat oscypka i żurawiny z rukolą oraz sosem na bazie miodu i cytryny. To idealna, lekka przekąska pomiędzy posiłkami!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świderki
100 g rukola
50 g żurawina suszona
1 szt. oscypek
50 g orzechy włoskie
3 łyżka miód
2 szt. cytryna
100 olej słonecznikowy
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu, następnie hartujemy go zimną wodą i mieszamy z rukolą, pokrojonym oscypkiem, żurawiną oraz orzechami.
Z miodu, soku z cytryny, oleju i przypraw przygotowujemy sos.
Delikatnie polewamy nim sałatkę i mieszamy.