1

Składniki

400 Gramów
Makaron Lubella świderki
100 Gramów
Rukola
50 Gramów
żurawina suszona
1 Sztuka
Oscypek
50 Gramów
orzechy włoskie
3 Łyżki
miód
2 Sztuki
cytryna
100 Mililitrów
olej słonecznikowy
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu, następnie hartujemy go zimną wodą i mieszamy z rukolą, pokrojonym oscypkiem, żurawiną oraz orzechami.
  2. Z miodu, soku z cytryny, oleju i przypraw przygotowujemy sos.
  3. Delikatnie polewamy nim sałatkę i mieszamy.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!