Sałatka z makaronem II

m7

Zawsze pyszna
Wartości odżywcze na porcję
Energia
421
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zawsze pyszna
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
400 g makaron muszelki
700 g kukurydza konserwowa
250 g majonez
3 szt. papryka czerwona
2 szt. papryka żółta
1 szt. ogórek
40 dag. szynka
Przygotowanie
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente.
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, miąższ kroimy w kostkę.
Szynkę również kroimy w kostkę.
Ogórek obieramy, kroimy w kostkę.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, mieszamy.
Odstawiamy sałatkę w chłodne miejsce na kilka godzin.
Przed podaniem dekorujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
421
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.