Sałatka z makaronem II

m7
Sałatka z makaronem II

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zawsze pyszna

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

400 g makaron muszelki

700 g kukurydza konserwowa

250 g majonez

3 szt. papryka czerwona

2 szt. papryka żółta

1 szt. ogórek

40 dag. szynka

Przygotowanie


Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente.

Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, miąższ kroimy w kostkę.

Szynkę również kroimy w kostkę.

Ogórek obieramy, kroimy w kostkę.

Kukurydzę osączamy z zalewy.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, mieszamy.

Odstawiamy sałatkę w chłodne miejsce na kilka godzin.

Przed podaniem dekorujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

421

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły