Sałatka z makaronem, buraczkami i fetą
lubella
Nowe smaki na talerzu z makaronem? Mówisz - masz! Poznaj naszą buraczaną propozycję z cebulką, fetą i sałatą. To przepis inny niż wszystkie: niebanalny oraz zaskakujący. Zaserwuj makaronową sałatkę i ciesz się uśmiechem delektujących się nią osób.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
879
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
110
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nowe smaki na talerzu z makaronem? Mówisz - masz! Poznaj naszą buraczaną propozycję z cebulką, fetą i sałatą. To przepis inny niż wszystkie: niebanalny oraz zaskakujący. Zaserwuj makaronową sałatkę i ciesz się uśmiechem delektujących się nią osób.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron pióra lubella
3 szt. buraki
1 szt. czerwona cebula
100 g ser feta
1 szt. sałata
50 g pestki dyni
3 łyżka oliwa z oliwek
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Buraki gotujemy lub pieczemy do miękkości i wykrawamy z nich kulki lub kroimy w ćwierć plasterki.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Fetę kroimy w kostkę. Nedużą sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Na suchej patelni podsmażamy pestki dyni.
Makaron, sałatę, fetę, cebulę i buraki mieszamy w dużej misce. Przyprawiamy solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Sałatkę podajemy posypaną uprażonymi pestkami dyni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
879
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
110
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza