Sałatka z makaronem, buraczkami i fetą

lubella
Sałatka z makaronem, buraczkami i fetą

0

0 / 0

Nowe smaki na talerzu z makaronem? Mówisz - masz! Poznaj naszą buraczaną propozycję z cebulką, fetą i sałatą. To przepis inny niż wszystkie: niebanalny oraz zaskakujący. Zaserwuj makaronową sałatkę i ciesz się uśmiechem delektujących się nią osób.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron pióra lubella

3 szt. buraki

1 szt. czerwona cebula

100 g ser feta

1 szt. sałata

50 g pestki dyni

3 łyżka oliwa z oliwek

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Buraki gotujemy lub pieczemy do miękkości i wykrawamy z nich kulki lub kroimy w ćwierć plasterki.

3

Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Fetę kroimy w kostkę. Nedużą sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.

4

Na suchej patelni podsmażamy pestki dyni.

5

Makaron, sałatę, fetę, cebulę i buraki mieszamy w dużej misce. Przyprawiamy solą, pieprzem i oliwą z oliwek.

6

Sałatkę podajemy posypaną uprażonymi pestkami dyni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

879

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

110

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły