Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
Makaron muszelki
250 Gramów
majonez
2 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka żółta
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
ogórek
30 Dekagramów
ser żółty
30 Dekagramów
Polędwica sopocka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  2. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, kroimy w kostkę.
  3. Ser żółty oraz szynkę również kroimy w kostkę.
  4. Ogórek zielony obieramy i kroimy w kostkę.
  5. Kukurydzę osączamy z zalewy.
  6. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy.
  7. Sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę, aby składniki się przegryzły.

Opis

Przepis mam od znajomej. Bardzo często ta sałatka gości w moim domu, gdyż jest pyszna i łatwa do zrobienia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!