0

Składniki

1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
150 Gramów
Kaszka kuskus
100 Gramów
Mięso wieprzowe gulaszowe
1 Sztuka
Czerwona papryka
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
Cieciorki
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Limonka
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Łyżka
mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i dodajemy sok z limonki,
  2. czosnek kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy na patelni,
  3. dodajemy mięso i pokrojoną papryczkę chili,
  4. kaszkę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu (zalewamy wrzątkiem i 5 min trzymamy pod przykryciem),
  5. kroimy paprykę w kostkę, dodajemy do kuskusu,
  6. cieciorkę odsączamy, wrzucamy do kaszki,
  7. dodajemy mięso z czosnkiem i chili,
  8. doprawiamy, dodajemy posiekaną pietruszkę i mięte oraz sok z limonki,
  9. mieszamy i gotowe

Opis

Sałatka trochę po arabsku, pyszna i szybka w wykonaniu

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!