0

Składniki

200 Gramów
pierś kurczaka
150 Gramów
Szpinak BABY
1 Szklanka
2 Sztuki
pomarańcza
1 Sztuka
Czerwona cebula
1 Łyżka
olej
1 Szczypta
sól, pieprz

SOS DO SAŁATKI

3 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżeczka
musztarda
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka dokładnie umyj. Oprósz solą i pieprzem, a następnie polej olejem. Grilluj na patelni. Pozostaw do ostygnięcia. Pokrój w paski.
  2. Owoce i warzywa umyj. Szpinak dokładnie wysusz. Pomarańcze obierz, również z białych skórek, następnie podziel na cząstki. Cebulę obierz i pokrój na cienkie piórka.
  3. Oliwę, sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu wymieszaj do połączenia składników. Szpinak wymieszaj z kurczakiem, pomarańczami i cebulą. Przed podaniem polej sosem i posyp płatkami Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno.

Opis

Smaczna, szybka i prosta sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Flakes.

Podobne przepisy

Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Przepis
Łatwy Do 15 min
Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Omletowe babeczki z Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Omletowe babeczki z Corn Flakes

Quiche na spodzie z Corn Flakes

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Quiche na spodzie z Corn Flakes

Quiche na spodzie z płatków Corn Flakes

Przepis
Średni Do 1 godz
Quiche na spodzie z płatków Corn Flakes

Koktajl z mango, pomarańczą i płatkami Lubella Choco Piegoł...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Koktajl z mango, pomarańczą i płatkami Lubella Choco Piegołaki

Jabłka pod płatkową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Deser z ricottą, bananami i karmelowymi płatkami Duo Carame...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Deser z ricottą, bananami i karmelowymi płatkami Duo Caramel

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!