Sałatka z „kokardkami”

lubella
Sałatka  z „kokardkami”

0

0 / 0

Wiosenna sałatka idealna na piknik, czy grilla. Przepis z reklamy Lubella.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 opak. makaron lubella kokardki

3 łyżka płatków migdałowych

1 opak. truskawki

2 łyżka ocet balsamiczny

2 łyżka olej z pestek winogron

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

2

Makaron wymieszaj ze szpinakiem i truskawkami.

3

Na patelni upraż płatki migdałów i posyp nimi sałatkę.

4

Wymieszaj ocet balsamiczny z olejem z pestek winogron oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

334

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły