1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
Makaron kokardki
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
tuńczyk w sosie własnym
1 Sztuka
Fasolka zielona
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
majonez
1 Łyżka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu, odsączyć, ostudzić.
  2. Jajka ugotować, pokroić w grubą kostkę.
  3. Tuńczyka i fasolkę odsączyć z zalewy, cebule drobno posiekać.
  4. Połączyć wszystkie składniki z majonezem.
  5. Doprawić solą i pieprzem.

Opis

Przepis mam od niedawna, znalazłam go w czasopiśmie. Pasuję na każdą okazje i ma fajny smak.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!