Sałatka z kaszką kuskus i pieczarkami

m7
Sałatka z kaszką kuskus i pieczarkami

1

0 / 0

Przepis pochodzi z kalendarza miesięcznika kuchnia na rok 2001.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. kasza kuskus

2 szkl. bulion drobiowy

10 szt. oliwki drylowane

3 łyżka orzechy włoskie

2 łyżka nać pietruszki

30 dag. pieczarki marynowane

10 dag. ser żółty

20 dag. tuńczyk w sosie własnym

20 dag. majonez

Przygotowanie


1

Kuskus wsypać do miski, zalać gorącym bulionem (1 cm ponad powierzchnię kaszy) i odstawić na 10 min. Pieczarki osączyć z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

2

Oliwki pokroić w plasterki.

3

Do miski z kaszą dodać przygotowane składniki oraz orzechy i natkę pietruszki, wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

676

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły