Sałatka z kaszką kuskus i pieczarkami
m7
Przepis pochodzi z kalendarza miesięcznika kuchnia na rok 2001.
1
0 / 0
Przepis pochodzi z kalendarza miesięcznika kuchnia na rok 2001.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
0.50 szkl. kasza kuskus
2 szkl. bulion drobiowy
10 szt. oliwki drylowane
3 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka nać pietruszki
30 dek. pieczarki marynowane
10 dek. ser żółty
20 dek. tuńczyk w sosie własnym
20 dek. majonez
Przygotowanie
1
Kuskus wsypać do miski, zalać gorącym bulionem (1 cm ponad powierzchnię kaszy) i odstawić na 10 min. Pieczarki osączyć z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
2
Oliwki pokroić w plasterki.
3
Do miski z kaszą dodać przygotowane składniki oraz orzechy i natkę pietruszki, wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.