Sałatka z kaszką kuskus i pieczarkami
m7
Przepis pochodzi z kalendarza miesięcznika kuchnia na rok 2001.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
676
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
49
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis pochodzi z kalendarza miesięcznika kuchnia na rok 2001.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. kasza kuskus
2 szkl. bulion drobiowy
10 szt. oliwki drylowane
3 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka nać pietruszki
30 dag. pieczarki marynowane
10 dag. ser żółty
20 dag. tuńczyk w sosie własnym
20 dag. majonez
Przygotowanie
Kuskus wsypać do miski, zalać gorącym bulionem (1 cm ponad powierzchnię kaszy) i odstawić na 10 min. Pieczarki osączyć z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Oliwki pokroić w plasterki.
Do miski z kaszą dodać przygotowane składniki oraz orzechy i natkę pietruszki, wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
676
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
49
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.