Sałatka z kaszką kuskus i pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z kaszką kuskus i pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974106127.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis pochodzi z kalendarza miesięcznika kuchnia na rok 2001.
1
0 / 0
Przepis pochodzi z kalendarza miesięcznika kuchnia na rok 2001.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. kasza kuskus
2 szkl. bulion drobiowy
10 szt. oliwki drylowane
3 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka nać pietruszki
30 dag. pieczarki marynowane
10 dag. ser żółty
20 dag. tuńczyk w sosie własnym
20 dag. majonez
Przygotowanie
1
Kuskus wsypać do miski, zalać gorącym bulionem (1 cm ponad powierzchnię kaszy) i odstawić na 10 min. Pieczarki osączyć z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
2
Oliwki pokroić w plasterki.
3
Do miski z kaszą dodać przygotowane składniki oraz orzechy i natkę pietruszki, wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.