Sałatka z kapusty w sloiki
m7
Wyjmujemy ze słoika gotową sałatkę do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
708
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wyjmujemy ze słoika gotową sałatkę do obiadu.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 kg kapusta biała
1 łyżecz. pieprz
1 szkl. olej
3 szt. cebula
2 szt. marchew
2 łyżka sól
0.50 szkl. ocet
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, możemy dodać np. marchew, którą ścieramy na tarce lub robotem siekamy w talarki. Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, wszystko mieszamy o odstawiamy na 3 godziny.
Przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy, nie gotujemy. Po upływie 3 godzin kapustę odciskamy z soku, ubijamy ciasno w słoiki. Patyczkiem do szaszłyków przebijamy się w kilku miejscach do dna słoika. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 minut. Kapusta z wierzchu jest ciemna od pieprzu, ale to nie przeszkadza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
708
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.