Sałatka z kapusty w sloiki

m7
Sałatka z kapusty w sloiki

0

0 / 0

Wyjmujemy ze słoika gotową sałatkę do obiadu.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 kg kapusta biała

1 łyżecz. pieprz

1 szkl. olej

3 szt. cebula

2 szt. marchew

2 łyżka sól

0.50 szkl. ocet

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Kapustę szatkujemy, możemy dodać np. marchew, którą ścieramy na tarce lub robotem siekamy w talarki. Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, wszystko mieszamy o odstawiamy na 3 godziny.

2

Przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy, nie gotujemy. Po upływie 3 godzin kapustę odciskamy z soku, ubijamy ciasno w słoiki. Patyczkiem do szaszłyków przebijamy się w kilku miejscach do dna słoika. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 minut. Kapusta z wierzchu jest ciemna od pieprzu, ale to nie przeszkadza.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

708

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły