Sałatka z kapusty pekińskiej.
m7
Przepis mam od 10 lat, jak sporą część moich przepisów które zbierałam w wydawanej kiedyć edycji "Kolekcja dobrej kuchni". Nadaję się na kazdą okazję a szczególnie na letnie ciepłe dni. Schłodzona smakuję wyśmienicię.
1
0 / 0
Przepis mam od 10 lat, jak sporą część moich przepisów które zbierałam w wydawanej kiedyć edycji "Kolekcja dobrej kuchni". Nadaję się na kazdą okazję a szczególnie na letnie ciepłe dni. Schłodzona smakuję wyśmienicię.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka curry
1 szt. brzoskwinia w syropie
1 szt. majonez
3 łyżka śmietana 18%
90 dek. kapusta pekińska
20 dek. rodzynki
Przygotowanie
Kapustę i rodzynki umyć.
Brzoskwinię osączyć z syropu.
Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować, brzoskwinię pokroić na małe kawałki.
Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły , następnie odcedzić.
Wszystkie składniki starannie wymieszać.
W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami.
Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Przed podaniem wymieszać.