Sałatka z kapusty pekińskiej.

m7
Sałatka z kapusty pekińskiej.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis mam od 10 lat, jak sporą część moich przepisów które zbierałam w wydawanej kiedyć edycji "Kolekcja dobrej kuchni". Nadaję się na kazdą okazję a szczególnie na letnie ciepłe dni. Schłodzona smakuję wyśmienicię.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. curry

1 szt. brzoskwinia w syropie

1 szt. majonez

3 łyżka śmietana 18%

90 dag. kapusta pekińska

20 dag. rodzynki

Przygotowanie


Kapustę i rodzynki umyć.

Brzoskwinię osączyć z syropu.

Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować, brzoskwinię pokroić na małe kawałki.

Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły , następnie odcedzić.

Wszystkie składniki starannie wymieszać.

W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami.

Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki.

Przed podaniem wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

99

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły