Sałatka z kapusty pekińskiej.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z kapusty pekińskiej.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859602.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis mam od 10 lat, jak sporą część moich przepisów które zbierałam w wydawanej kiedyć edycji "Kolekcja dobrej kuchni". Nadaję się na kazdą okazję a szczególnie na letnie ciepłe dni. Schłodzona smakuję wyśmienicię.
1
0 / 0
Przepis mam od 10 lat, jak sporą część moich przepisów które zbierałam w wydawanej kiedyć edycji "Kolekcja dobrej kuchni". Nadaję się na kazdą okazję a szczególnie na letnie ciepłe dni. Schłodzona smakuję wyśmienicię.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. curry
1 szt. brzoskwinia w syropie
1 szt. majonez
3 łyżka śmietana 18%
90 dag. kapusta pekińska
20 dag. rodzynki
Przygotowanie
Kapustę i rodzynki umyć.
Brzoskwinię osączyć z syropu.
Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować, brzoskwinię pokroić na małe kawałki.
Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły , następnie odcedzić.
Wszystkie składniki starannie wymieszać.
W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami.
Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Przed podaniem wymieszać.