Sałatka z kapusty pekińskiej.

m7
Sałatka z kapusty pekińskiej.

1

0 / 0

Przepis mam od 10 lat, jak sporą część moich przepisów które zbierałam w wydawanej kiedyć edycji "Kolekcja dobrej kuchni". Nadaję się na kazdą okazję a szczególnie na letnie ciepłe dni. Schłodzona smakuję wyśmienicię.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka curry

1 szt. brzoskwinia w syropie

1 szt. majonez

3 łyżka śmietana 18%

90 dek. kapusta pekińska

20 dek. rodzynki

Przygotowanie


1

Kapustę i rodzynki umyć.

2

Brzoskwinię osączyć z syropu.

3

Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować, brzoskwinię pokroić na małe kawałki.

4

Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły , następnie odcedzić.

5

Wszystkie składniki starannie wymieszać.

6

W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami.

7

Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki.

8

Przed podaniem wymieszać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły