Sałatka z kapusty pekińskiej

m7
Sałatka z kapusty pekińskiej

1

0 / 0

Sałatka z kapusty pekińskiej to idealny wybór na szybki obiad, spotkanie z przyjaciółmi lub zdrową kolację. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do grillowanego mięsa. Jest lekka, chrupiąca i wyjątkowo smaczna, a jej przygotowanie jest banalnie proste. Życzymy smacznego!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. ogórek

1 pęcz. rzodkiewka

1 szt. cebula

2 łyżka koperek

2 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżecz. musztarda dijon

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Kapustę pekińską drobno poszatkuj i przełóż do dużej miski.

2

Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i pokrój w cienkie plasterki.

3

Ogórek umyj i pokrój w półplasterki.

4

Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.

5

W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny i musztardę. Dopraw solą i pieprzem według uznania, a następnie dokładnie wymieszaj, aby uzyskać jednolity sos.

6

Do miski z kapustą dodaj rzodkiewki, ogórek, cebulę i koperek.

7

Całość polej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj, aby składniki równomiernie się połączyły.

8

Sałatkę można podać od razu lub schłodzić w lodówce przez 10 minut, aby smaki się przegryzły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

149

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły