Sałatka z kapustą pekińską i tunczykiem
m7
Szybka i smaczna sałatka.
2
0 / 0
Szybka i smaczna sałatka.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szcz. cukier
1 szcz. sok z cytryny
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. ser feta
4 szt. pomidor
Przygotowanie
1
Kapustę posiekać na drobne części. Pomidor i ser pokroić. Wszystko dodać do miski i połączyć. Dodać tuńczyka razem z olejem, cukier oraz sok z cytryny. Wszystko wymieszać.
2
Należy podawać od razu po zrobieniu, gdyż gdy stoi długo sok się zbiera na spodzie. Idealny do frytek. Tuńczyk musi być w oleju, gdyż o dużo lepiej smakuje.