Sałatka z kapustą pekińską i tunczykiem

m7
Sałatka z kapustą pekińską i tunczykiem

2

0 / 0

Szybka i smaczna sałatka.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. cukier

1 szcz. sok z cytryny

1 szt. kapusta pekińska

2 szt. tuńczyk w oleju

1 szt. ser feta

4 szt. pomidor

Przygotowanie


1

Kapustę posiekać na drobne części. Pomidor i ser pokroić. Wszystko dodać do miski i połączyć. Dodać tuńczyka razem z olejem, cukier oraz sok z cytryny. Wszystko wymieszać.

2

Należy podawać od razu po zrobieniu, gdyż gdy stoi długo sok się zbiera na spodzie. Idealny do frytek. Tuńczyk musi być w oleju, gdyż o dużo lepiej smakuje.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły