Sałatka z kapustą pekińską i tunczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z kapustą pekińską i tunczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973334872.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i smaczna sałatka.
2
0 / 0
Szybka i smaczna sałatka.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sok z cytryny
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. ser feta
4 szt. pomidor
Przygotowanie
1
Kapustę posiekać na drobne części. Pomidor i ser pokroić. Wszystko dodać do miski i połączyć. Dodać tuńczyka razem z olejem, cukier oraz sok z cytryny. Wszystko wymieszać.
2
Należy podawać od razu po zrobieniu, gdyż gdy stoi długo sok się zbiera na spodzie. Idealny do frytek. Tuńczyk musi być w oleju, gdyż o dużo lepiej smakuje.