Sałatka z kalafiora, jaj i pomidorów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z kalafiora, jaj i pomidorów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1430-1702057575395.jpeg&w=3840&q=75)
Typowo letnia, lekka sałatka, która znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do jesiennego obiadu. W skład wchodzą zaledwie trzy składniki (kalafior, jaja i pomidor) plus sos czosnkowy. Bardzo nam smakuje to minimalistyczne rozwiązanie:)
1
0 / 0
Typowo letnia, lekka sałatka, która znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do jesiennego obiadu. W skład wchodzą zaledwie trzy składniki (kalafior, jaja i pomidor) plus sos czosnkowy. Bardzo nam smakuje to minimalistyczne rozwiązanie:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szt. kalafior
4 szt. pomidor
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. czosnek
2 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę.
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w ćwiartki.
Sos: Wymieszać jogurt z majonezem, dodać zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem sosem polać warzywa.