1

Składniki

1 Łyżeczka
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
Pierś z kurczaka
2 Szklanki
szpinak
0.66 Szklanki
truskawki
3 Sztuki
Nektarynka
30 Gramów
migdały
100 Gramów
masło
0.5 Szklanki
oliwa z oliwek
1 Sztuka
cytryna
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
tymianek
3 Łyżki
ocet balsamiczny
0.5 Łyżki
miód
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy marynatę na mięso: ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok, dodajemy 1/3 szklanki oliwy oraz przyprawy (sól, pieprz, tymianek). Umyte, osuszone papierowym ręcznikiem piersi kurczaka wkładamy do marynaty, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 30 minut w chłodnie miejsce. Po zamarynowaniu obsmażamy mięso na patelni z obu stron, następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy masło, pokrojone w paski i pieczemy przez 15-20 minut w 200 st.
  2. W miseczce przygotowujemy dressing: mieszamy ze sobą 3 łyżki oliwy z oliwek, ocet balsamiczny, miód oraz kakao. Do miski nakładamy szpinak oraz pokrojone truskawki oraz nektarynki. Wyciągamy mięso z piekarnika i kroimy je na kawałki, dodajemy do sałatki. Całość polewamy kakaowym dressingiem oraz posypujemy migdałami.
  3. Zobacz przepis na :[https://www.youtube.com/watch?v=Sr1CUv—zPU]

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!