Sałatka z jajkiem i tuńczykiem podana w makaronowych muszlach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Sałatka z jajkiem i tuńczykiem podana w makaronowych muszlach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566989.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka podana w dużych makaronowych muszlach to przekąska na jeden kęs, która świetnie sprawdzi się na imprezach plenerowych i grillach.
2
0 / 0
Sałatka podana w dużych makaronowych muszlach to przekąska na jeden kęs, która świetnie sprawdzi się na imprezach plenerowych i grillach.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. papryka czerwona
2 łyżka majonez
250 dag. makaron lubella muszle
20 dag. ogórki kiszone
Przygotowanie
Tuńczyka odsączyć z zalewy.
Paprykę i ogórek kiszony pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Gotować jajka na twardo przez około 10 minut.
Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki z 2 łyżkami majonezu.
Muszle ugotować al dente, ostudzić i faszerować je wcześniej przygotowaną sałatką.