Sałatka z jajkiem i tuńczykiem podana w makaronowych muszlach
malg
Sałatka podana w dużych makaronowych muszlach to przekąska na jeden kęs, która świetnie sprawdzi się na imprezach plenerowych i grillach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2380
kcal
Białka
94
gram
Węglowodany
441
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Sałatka podana w dużych makaronowych muszlach to przekąska na jeden kęs, która świetnie sprawdzi się na imprezach plenerowych i grillach.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. papryka czerwona
2 łyżka majonez
250 dag. makaron lubella muszle
20 dag. ogórki kiszone
Przygotowanie
Tuńczyka odsączyć z zalewy.
Paprykę i ogórek kiszony pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Gotować jajka na twardo przez około 10 minut.
Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki z 2 łyżkami majonezu.
Muszle ugotować al dente, ostudzić i faszerować je wcześniej przygotowaną sałatką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2380
kcal
Białka
94
gram
Węglowodany
441
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.