Sałatka z jajkiem i tuńczykiem podana w makaronowych muszlach

malg
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem podana w makaronowych muszlach

2

0 / 0

Sałatka podana w dużych makaronowych muszlach to przekąska na jeden kęs, która świetnie sprawdzi się na imprezach plenerowych i grillach.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. tuńczyk w sosie własnym

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. papryka czerwona

2 łyżka majonez

250 dek. makaron lubella muszle

20 dek. ogórki kiszone

Przygotowanie


1

Tuńczyka odsączyć z zalewy.

2

Paprykę i ogórek kiszony pokroić w kostkę.

3

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

4

Gotować jajka na twardo przez około 10 minut.

5

Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki z 2 łyżkami majonezu.

6

Muszle ugotować al dente, ostudzić i faszerować je wcześniej przygotowaną sałatką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły