1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Łyżeczka |
miód
|
|
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
1 | Sztuka |
papryka żółta
|
|
1 | Sztuka |
Filet z indyka
|
|
3 | Łyżki |
sos sojowy
|
|
1 | Łyżka |
ocet winny
|
|
2 | Łyżki |
bułka tarta
|
|
4 | Łyżki |
Sezam nasiona
|
|
3 | Łyżki |
oliwa
|
|
1 | Łyżka |
sok z cytryny
|
|
10 | Dekagramów |
Makaron kokardki
|
|
0.5 | Sztuki |
sałata lodowa
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kalkulator miar |
Sałatka jest kolorowa i sycąca. Zamiast indyka można dodać kurczaka, najważniejsze jest by dobrze go przyprawić tzn. na słodko-kwaśno, bo tylko tak przyprawiony pasuje mi do panierki z sezamu.