Sałatka z gruszką i kurczakiem
kontakt_1
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
30 dag. pierś kurczaka
1 szt. sałata rzymska
1 szt. skórka z pomarańczy
1 szt. gruszka
5 łyżka ocet balsamiczny
2 łyżka sok pomarańczowy
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Sałatę rzymską, mieszamy z natką pietruszki lub ulubionymi ziołami i układamy w półmisku.
2
Mięso dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki, nacieramy solą i kropimy sokiem pomarańczowym. Smażymy krótką chwilę na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.
3
Gruszkę dzielimy i układamy na sałacie razem z gotowym kurczakiem. Z octu balsamicznego, oliwy oliwek i 2 łyżek soku pomarańczowego tworzymy dresing, którym polewamy sałatę.