Sałatka z gruszką i kurczakiem

kontakt_1

Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
30 dag. pierś kurczaka
1 szt. sałata rzymska
1 szt. skórka z pomarańczy
1 szt. gruszka
5 łyżka ocet balsamiczny
2 łyżka sok pomarańczowy
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Sałatę rzymską, mieszamy z natką pietruszki lub ulubionymi ziołami i układamy w półmisku.
Mięso dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki, nacieramy solą i kropimy sokiem pomarańczowym. Smażymy krótką chwilę na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.
Gruszkę dzielimy i układamy na sałacie razem z gotowym kurczakiem. Z octu balsamicznego, oliwy oliwek i 2 łyżek soku pomarańczowego tworzymy dresing, którym polewamy sałatę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.