Sałatka z gruszką i kurczakiem

kontakt_1
Sałatka z gruszką i kurczakiem

0

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

30 dek. pierś kurczaka

1 szt. sałata rzymska

1 szt. skórka z pomarańczy

1 szt. gruszka

5 łyżka ocet balsamiczny

2 łyżka sok pomarańczowy

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Sałatę rzymską, mieszamy z natką pietruszki lub ulubionymi ziołami i układamy w półmisku.

2

Mięso dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki, nacieramy solą i kropimy sokiem pomarańczowym. Smażymy krótką chwilę na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

3

Gruszkę dzielimy i układamy na sałacie razem z gotowym kurczakiem. Z octu balsamicznego, oliwy oliwek i 2 łyżek soku pomarańczowego tworzymy dresing, którym polewamy sałatę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły