SAŁATKA Z GREJPFRUTEM I PŁATKAMI CHOCO KULKAMI
lubella
0
0 / 0
0
Kiwi, banan, grapefruit i do tego winogrona… Brzmi jak pyszny owocowy deser! A jeśli dodamy do niego jeszcze czekoladowe płatki, miód, biały ser i zalejemy sosem na bazie soku pomarańczowego oraz mięty, czeka nas posiłek marzeń!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt grejpfrut
1 szt kiwi
1 szt banan
0.25 szkl. borówki
0.50 szkl. winogrona białe
0.50 szkl. płatki lubella mlekołaki choco kulki
50 gr ser biały tłusty
5 łyżeczka sok pomarańczowy tymbark
1 łyżka miód
5 szt listek mięty
Przygotowanie
Owoce umyć. Grejpfruta obrać, również z białych skórek, następnie podzielić na cząstki. Kiwi oraz banana obrać i pokroić w półplasterki. Grona winogron pokroić na pół i pozbawić pestek.
Wszystkie owoce połączyć i wymieszać. Sałatkę rozłożyć na porcje, do każdej z nich dodać pokruszony ser i płatki.
Sok pomarańczowy oraz miód wymieszać do uzyskania jednolitego sosu. Sałatkę skropić sosem i ozdobić listkami mięty. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.