Sałatka z fetą i tuńczykiem

m7
Sałatka z fetą i tuńczykiem

2

0 / 0

Sałatka dobrze smakuje z frytkami lub do dań z grilla. Pycha!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. kukurydza

1 szt. tuńczyk

1 szt. ser feta

1 szt. rzodkiewka

1 szt. ogórek nieduży

1 szt. papryka czerwona

1 szt. sos do sałatek

Przygotowanie


1

Kapustę przekroić na połowę i poszatkować. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z nadmiaru wody i oliwy.

2

Ser pokroić na kosteczkę, rzodkiewkę na grubsze talarki, ogórek na półtalarki.

3

Dodać kukurydzę i tuńczyka .

4

Wszystkie składniki wymieszać razem.

5

Na 15 minut przed podaniem dodać sos do sałatek rozmieszany z oliwą, można dodać czerwony pieprz i odrobinę soli.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

130

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły