Sałatka z fetą i tuńczykiem
m7
Sałatka dobrze smakuje z frytkami lub do dań z grilla. Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
130
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Sałatka dobrze smakuje z frytkami lub do dań z grilla. Pycha!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. kukurydza
1 szt. tuńczyk
1 szt. ser feta
1 szt. rzodkiewka
1 szt. ogórek nieduży
1 szt. papryka czerwona
1 szt. sos do sałatek
Przygotowanie
Kapustę przekroić na połowę i poszatkować. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z nadmiaru wody i oliwy.
Ser pokroić na kosteczkę, rzodkiewkę na grubsze talarki, ogórek na półtalarki.
Dodać kukurydzę i tuńczyka .
Wszystkie składniki wymieszać razem.
Na 15 minut przed podaniem dodać sos do sałatek rozmieszany z oliwą, można dodać czerwony pieprz i odrobinę soli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
130
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.