Sałatka z fetą i oliwkami
m7
Szybko do zrobienia, ale przede wszystkim pyszna sałatka z oliwkami i kukurydzą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
168
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3 / 7
Szybko do zrobienia, ale przede wszystkim pyszna sałatka z oliwkami i kukurydzą.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
15 szt. oliwki zielone
1 szt. sałata lodowa
3 łyżka oliwa z oliwek
20 dag. feta
15 dag. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Fetę odsączyć z zalewy, podobnie kukurydzę.
Ser feta pokroić w kostkę, sałatę lodową drobno poszatkować, oliwki pokroić w plasterki.
Ser wymieszać z oliwkami, kukurydzą, sałatą lodową, skropić oliwą z oliwek. Oprószyć solą i pieprzem.