1

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
Cykoria
2 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
ogórek
2 Łyżki
majonez
3 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Endywię umyć, usunąć większe zgrubienia i pokroić w paski o grubości 1 cm. Pomidory sparzyć i po obraniu pokroić w drobną kostkę. Tak samo ogórki. Wymieszać z majonezem i śmietaną. Dodać sól i pieprz.

Opis

Jeśli znajdziecie w sklepie endywię

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!