Sałatka z dzikim ryżem i tuńczykiem
monikap
Szybka i prosta sałatka, jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można do sałatki dodać też gotowaną na parze rybę.
0
3.8 / 5
Szybka i prosta sałatka, jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można do sałatki dodać też gotowaną na parze rybę.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szkl. ryż dziki
0.75 szkl. ryż biały
2 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. cebula czerwona
3 szt. pomidor
1 szt. koper ogrodowy
4 łyżka sos winegret
0.50 szt. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Ryż dziki i biały ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przesypać do większej salaterki.
W tym czasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać pokroić w cienkie piórka, tuńczyka i kukurydzę osączyć z puszki, tuńczyka podzielić na mniejsze kawałki, koperek drobno posiekać .
Ryż wymieszać z tuńczykiem, warzywami i sosem winegret.