Sałatka z dzikim ryżem i tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monikap
![Sałatka z dzikim ryżem i tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286896.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i prosta sałatka, jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można do sałatki dodać też gotowaną na parze rybę.
0
3.8 / 5
Szybka i prosta sałatka, jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można do sałatki dodać też gotowaną na parze rybę.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szkl. ryż dziki
0.75 szkl. ryż biały
2 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. cebula czerwona
3 szt. pomidor
1 szt. koper ogrodowy
4 łyżka sos winegret
0.50 szt. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Ryż dziki i biały ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przesypać do większej salaterki.
W tym czasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać pokroić w cienkie piórka, tuńczyka i kukurydzę osączyć z puszki, tuńczyka podzielić na mniejsze kawałki, koperek drobno posiekać .
Ryż wymieszać z tuńczykiem, warzywami i sosem winegret.