Sałatka z dzikim ryżem i tuńczykiem

monikap
Sałatka z dzikim ryżem i tuńczykiem

0

3.8 / 5

Szybka i prosta sałatka, jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można do sałatki dodać też gotowaną na parze rybę.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szkl. ryż dziki

0.75 szkl. ryż biały

2 szt. tuńczyk w oleju

1 szt. cebula czerwona

3 szt. pomidor

1 szt. koper ogrodowy

4 łyżka sos winegret

0.50 szt. kukurydza konserwowa

Przygotowanie


1

Ryż dziki i biały ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przesypać do większej salaterki.

2

W tym czasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

3

Cebulę obrać pokroić w cienkie piórka, tuńczyka i kukurydzę osączyć z puszki, tuńczyka podzielić na mniejsze kawałki, koperek drobno posiekać .

4

Ryż wymieszać z tuńczykiem, warzywami i sosem winegret.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły