Sałatka z czarnej rzepy, pora i kukurydzy
m7
Smaczna i kolorowa sałatka z rzepy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
158
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna i kolorowa sałatka z rzepy.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. por
2 szt. rzepa
3 łyżka majonez
Przygotowanie
Pora przeciąć na pół i posiekać. Dodać kukurydzę z puszki. Rzepę oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać z trzema łyżkami majonezu. Doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
158
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.