1

Składniki

2 Kilogramy
cukinia
5 Szklanek
woda
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
0.5 Kilograma
marchew
0.5 Kilograma
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię pokroić w kostkę i posolić 2 łyżkami soli.
  2. Marchew zetrzeć na tartce i posolić ½ łyżki soli a cebulę pokroić w piórka i posolić ½ łyżki soli.
  3. Zostawić w spokoju na 2 godziny.
  4. W tym czasie zagotować wodę, ocet i cukier oraz ziele, listek i pieprz.
  5. Wycisnąć marchew wrzucić do wywaru gotować 10 minut.
  6. Po tym wycisnąć cukinię i cebulę też 10 minut gotować.
  7. Gorące wkładać do słoików i odwracać do góry dnem.

Opis

super sałatka na zimę do obiadu

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!