0

Składniki

2 Kilogramy
cukinia
1 Łyżeczka
Sól gruboziarnista
0.75 Szklanki
ocet
6 Sztuk
bazylia
1 Sztuka
Papryczka ostra chili
5 Sztuk
ząbek czosnku
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie umyć i pokroić w plastry jeśli jest duża pokroić na mniejsze kawałki. Cukinie zasypać cukrem i solą - wymieszać odstawić na 15 minut po czym dodać ocet, zmiażdżony czosnek oraz zioła. Wszystko wymieszać i zostawić tak na godzinkę po czym włożyć do wyparzonych słoiczków razem z zalewą i pasteryzować
  2. od zagotowania ok 10 minut. Wyjąć na ręcznik ewentualnie dokręcić i odwrócić do góry dnem tak pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

Opis

Pyszna sałatka na zime

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!