Sałatka z burratą i truskawkami
EkspertOdKuchni
Sałatka z burratą i truskawkami to proste danie, które przypadnie do gustu wszystkim fanom orzeźwiających kombinacji kulinarnych. Jest wyjątkowo smaczna, lekka i zdrowa. Połączenie rukoli z soczystymi truskawkami, kremową burratą, pistacjami, parmezanem i kremem balsamicznym nie tylko zachwyca smakiem, ale również wyglądem. Idealnie sprawdzi się na lekki lunch, przystawkę czy elegancką kolację. Smacznego!
0
0 / 0
Sałatka z burratą i truskawkami to proste danie, które przypadnie do gustu wszystkim fanom orzeźwiających kombinacji kulinarnych. Jest wyjątkowo smaczna, lekka i zdrowa. Połączenie rukoli z soczystymi truskawkami, kremową burratą, pistacjami, parmezanem i kremem balsamicznym nie tylko zachwyca smakiem, ale również wyglądem. Idealnie sprawdzi się na lekki lunch, przystawkę czy elegancką kolację. Smacznego!
8
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. burrata
150 g truskawki
20 g rukola
2 łyżka pistacje
20 g parmezan tarty
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka krem balsamiczny
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Truskawki umyć, odciąć szypułki i przekroić na pół.
Rukolę wymieszać z dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
Na dużym talerzu ułożyć rukolę i truskawki. Na środku położyć burratę, posypać tartym parmezanem oraz pistacjami.
Całość skropić oliwą i kremem balsamicznym. Doprawić do smaku pieprzem i solą.