0

Składniki

50 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
Buraki surowe umyte nie obrane
1 Łyżeczka
sól, pieprz
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
ocet
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki umyć, włożyć do garnka i ugotować w łupinach.
  2. Gdy będą miękkie zalać zimną wodą celem zahartowania.
  3. Lekko przestudzone obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  4. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do buraczków.
  5. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i dodać trochę oleju.
  6. Wymieszać i odstawić na 20 minut.
  7. Ewentualnie w miarę potrzeby doprawić.

Opis

buraczki do obiadu

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!