Sałatka z buraczków
m7
buraczki do obiadu
0
0 / 0
buraczki do obiadu
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
50 olej
2 kg buraki
1 łyżeczka sól, pieprz
2 szt. cebula
1 łyżka ocet
1 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Buraki umyć, włożyć do garnka i ugotować w łupinach.
2
Gdy będą miękkie zalać zimną wodą celem zahartowania.
3
Lekko przestudzone obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do buraczków.
5
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i dodać trochę oleju.
6
Wymieszać i odstawić na 20 minut.
7
Ewentualnie w miarę potrzeby doprawić.