Sałatka z brukselki

m7

połączenie brukselki, orzechów i boczku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
397
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
połączenie brukselki, orzechów i boczku
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
500 g brukselka
100 g orzechy laskowe
100 g boczek wędzony
50 g surowy boczek
1 łyżka masło
Przygotowanie
Boczek drobno pokroić i przesmażyć, dodać ugotowaną i przekrojoną na pół brukselkę, posolić i popieprzyć, wymieszać.
Orzechy umieścić w czystej ściereczce i tłuczkiem do mięsa rozdrobnić, przesmażyć na maśle i dodać do brukselki.
Wymieszać i w miarę potrzeby dosolić i doprawić pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
397
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.