Sałatka z brukselką i smażonym tofu

kontakt_1
 Sałatka z brukselką i smażonym tofu

0

2 / 1

Sałatka z brukselką i smażonym tofu to wymarzone śniadanie nie tylko dla wegan. Smażona brukselka i wędzone tofu oraz mnóstwo warzyw to świetne połączenie na dobry początek dnia.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 kg brukselka

1 kostka tofu wędzone

1 szt. kalarepa

1 łyżka olej rzepakowy

1 łyżka olej sezamowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Brukselkę umyj dokładnie, na rozgrzanej patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż brukselkę, kilka minut aż stanie się rumiana i miękka.

2

Dorzuć na patelnię, plastry tofu i podsmaż po 2 minuty z każdej strony.

3

Rukolę i szpinak umyj dokładnie i przełóż do miski, obierz i pokrój kalarepkę na drobne paseczki, wymieszaj z sałatami.

4

Dodaj tofu oraz brukselkę dopraw do smaku solą i pieprzem oraz łyżką oleju sezamowego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

415

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły