Sałatka z brukselką i smażonym tofu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Sałatka z brukselką i smażonym tofu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974429500.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka z brukselką i smażonym tofu to wymarzone śniadanie nie tylko dla wegan. Smażona brukselka i wędzone tofu oraz mnóstwo warzyw to świetne połączenie na dobry początek dnia.
0
2 / 1
Sałatka z brukselką i smażonym tofu to wymarzone śniadanie nie tylko dla wegan. Smażona brukselka i wędzone tofu oraz mnóstwo warzyw to świetne połączenie na dobry początek dnia.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg brukselka
1 kostka tofu wędzone
1 szt. kalarepa
1 łyżka olej rzepakowy
1 łyżka olej sezamowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Brukselkę umyj dokładnie, na rozgrzanej patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż brukselkę, kilka minut aż stanie się rumiana i miękka.
Dorzuć na patelnię, plastry tofu i podsmaż po 2 minuty z każdej strony.
Rukolę i szpinak umyj dokładnie i przełóż do miski, obierz i pokrój kalarepkę na drobne paseczki, wymieszaj z sałatami.
Dodaj tofu oraz brukselkę dopraw do smaku solą i pieprzem oraz łyżką oleju sezamowego.