Sałatka z brukselką i smażonym tofu
kontakt_1
Sałatka z brukselką i smażonym tofu to wymarzone śniadanie nie tylko dla wegan. Smażona brukselka i wędzone tofu oraz mnóstwo warzyw to świetne połączenie na dobry początek dnia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
415
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Sałatka z brukselką i smażonym tofu to wymarzone śniadanie nie tylko dla wegan. Smażona brukselka i wędzone tofu oraz mnóstwo warzyw to świetne połączenie na dobry początek dnia.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg brukselka
1 kostka tofu wędzone
1 szt. kalarepa
1 łyżka olej rzepakowy
1 łyżka olej sezamowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Brukselkę umyj dokładnie, na rozgrzanej patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż brukselkę, kilka minut aż stanie się rumiana i miękka.
Dorzuć na patelnię, plastry tofu i podsmaż po 2 minuty z każdej strony.
Rukolę i szpinak umyj dokładnie i przełóż do miski, obierz i pokrój kalarepkę na drobne paseczki, wymieszaj z sałatami.
Dodaj tofu oraz brukselkę dopraw do smaku solą i pieprzem oraz łyżką oleju sezamowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
415
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.